dinsdag 12 juni 2007

Alpha Flight 3: Elf-zombies, onsterfelijke achondroplasten en necro-transgenderfielen

Byrne’s eerste 28 nummers zijn erg sterk en origineel maar de schrijvers die hem opvolgden hadden allemaal een compleet andere richting voor ogen met Alpha Flight. Dit is vooral te zien aan de veranderingen die de characters doormaakten.

Guardian ging dood. Maar hij kwam terug en zou niet zijn ontploft maar door één-of-andere tijdscheur zijn gezogen naar een andere planeet in het verleden waarna hij ingevroren werd en naar de aarde werd gestuurd zodat hij weer in zijn eigen tijd aan zou komen. Dit bleek echter een bullshit-verhaal (niet alleen in het echt maar ook in de comic) van een robot die zijn gedaante aan had genomen. Jaren later bleek dit echter toch de waarheid en bleek hij al die tijd te hebben geleefd. Daarna stierf hij weer, kwam hij terug, werd hij gekloond, stierf de kloon en tenslotte stierf hij weer. Huidige status: dood.

Snowbird kreeg een kind met een mens. Na een zwangerschap van enkele dagen werd het kind op antarctica geboren en bezeten door de geest van een daar honderden jaren eerder bevroren kapitein. Daarna nam Snowbird de vorm aan van Sasquatch en slachtte ze haar bezeten kind waarbij ze zelf ook stierf. De geest van de bevroren kapitein ontsnapte en nam later bezit van haar dode lichaam. Maar…


Sasquatch was al eerder geslacht door Snowbird en zijn lichaamloze ziel zweefde door een mystiek realm. Hij vond echter het zielloze lichaam van een vijand en wist zo terug te keren. Daar zag hij dat het door de bevroren kapitein bezeten lichaam van Snowbird Alpha Flight aanviel. Sasquatch ziel verhuist naar het lichaam van een robot, verslaat de kapitein en neemt bezit van het –nu lege- lichaam van Snowbird. Toen hij echter weer zijn menselijke vorm wilde aannemen ontdekte hij dat hij dan ook de menselijke –en dus vrouwelijke- vorm van Snowbird had. Later werd dat lichaam mannelijk gemaakt. Maar in feite zit hij nu dus nog steeds in het (aangepaste) dode lichaam van zijn vrouwelijke ex-teamlid dat nu ook weer leeft met haar zelfde lichaam (?). Een nieuwe vriendin zou een soort necro-transgenderfiel met bestiale neigingen moeten zijn.

Aurora en Northstar waren eerst mutanten. Daarna werd Aurora’s genetische make-up (Maybeline?) aangepast zodat ze technisch geen mutant meer was waarna zowel zij als Norhtstar elven bleken waarna toch niet waarna ze dood waren waarna ze zombies waren waarna ze nu ehhh…ik heb het eigenlijk een beetje opgegeven.


Puck bleek geen normale achondroplast maar geraakt door het vervloekte zwaard van een Arabische demon dat ervoor zorgt dat je krimpt (?!) en niet ouder wordt. Eigenlijk is het dus een 70-jarige reusachtige kerel. Moeilijke keuze; semi-onsterfelijke achondroplast of 70-jarige reus…




Shaman
bleef gelukkig 20 jaar lang even saai.

Geen opmerkingen: