dinsdag 23 januari 2007

Whaaa! Het einde van 'The Clone Saga'!...oh...sorry.

Whaaa! Deze week ligt Ultimate Spider-man #104 in de schappen! De conclusie van de nu al legendarische run van Bendis en Bagley die het record van Lee en Kirby heeft verbroken!...Oh wacht, niemand weet waar ik het over heb natuurlijk. Weet je wat? In een poging de enkele lezers die na het muziek-geweld van december zijn overgebleven ook weg te jagen zal ik het eens over comics gaan hebben!

Iedereen die in onze slaapkamer is geweest weet dat ik Amerikaanse comics lees (uhm..dat weet je dan door de boekenkasten die ermee vol staan). Maar in tegenstelling tot muziek zijn comics niet echt done. Dat is eigenlijk wel jammer want ze kunnen toch ook erg goed (of op zijn minst interessant) zijn. En zo niet goed, dan wel leuk.

De geschiedenis van Amerikaanse comics en voornamelijk van de superhelden comics wordt aan de hand van verschillende periodes verdeeld. Van 1930 tot ongeveer 1960 werd ‘the golden age’ genoemd, van 1960 tot ongeveer 1970 is ‘the silver age’, van ongeveer 1970 tot midden jaren 80 ‘the bronze age’, van midden jaren 80 tot eind jaren 90 ‘the modern age’ en vanaf het begin van dit millennium is de periode begonnen die later ongetwijfeld ‘the postmodern age’ genoemd zal worden. Vanaf nu elke keer een post over een comic-age. Be warned!

Volgende keer: The Golden Age: Racisme, Misogynisme en Robin’s (te) kleine onderbroekje.

Geen opmerkingen: