donderdag 31 mei 2007

The coming of... Choquolage!

In de langlopende comics zijn er nog steeds resten te vinden van de bizarre jaren 60 verzinsels. Zo heeft DC comics naast Superman, Superboy en Supergirl ook een aantal Superpets waarvan sommige tot niet al te lang geleden nog voorkwamen in de verhalen:

Krypto the Superdog

Streaky the Supercat

Comet the Superhorse

En zelfs Beppo the Supermonkey!

Ook Marvel comics heeft nog steeds zoiets, namelijk The Watchers, een buitenaards ras dat het universum bekijkt door middel van geavanceerde technologie. De Watcher die de aarde bekijkt heet Uatu en heeft een heilige eed gezworen om slechts te observeren en nooit in te grijpen (je begrijpt dat hij zich elke maand wel ergens mee bemoeit). De Watcher verschijnt in het Marvel universum wanneer een historische gebeurtenis zich afspeelt (vrij vaak dus).
Nou, in vergelijking met sommige andere bizarre comic-verschijnsels valt dit toch wel mee” denk je misschien. Totdat je hem dus ziet.

The Watcher heeft niet echt het uiterlijk van een onsterfelijke hoogontwikkelde buitenaardse. Hij lijkt eerlijk gezegd meer op een net ontwaakte coma-patient met zwaar geatrofieerde ledematen en een verstopte hersen-drain.

De vraag is echter of hij er bij zijn eerste verschijnen beter of slechter uit zag.

"It's not what you think mom!"

Dit is meer een 42-jarige koorbal die na het binge drinken door zijn mede-ballen is overgehaald om naakt een duik te nemen in het -met ontharingscrème gevulde- bad en daarna stomdronken en high van de enigszins bedwelmende ontharingscrème nog net op tijd de gordijnen om zich heen heeft weten te slaan en nu zijn ouders te woord probeert te staan die net thuis zijn gekomen… of zoiets dan.

Anyway, dat hij aanwezig is bij de feestelijke opening van mijn nieuwe vernieuwde blog geeft wel aan hoe monumentaal dit werkelijk is. En nu kun jij zeggen dat je erbij was!

2 opmerkingen:

Keypunch zei

En bij dierlijke superhelden horen ook dierlijke aarts-slechterikken!

Zoals daar zijn:
Sharky McShark, Aquarium Escape Artist!
Louis the Sloth, World's Slowest Jewel Thief

En last, but not least,

Bokito, the Bloodlusty Gorilla!

A

Choquolage zei

Ahh, Sharky en Louis...hoe kunnen we die vergeten. Nee, serieus; hoe kunnen we die vergeten?