woensdag 7 februari 2007

Bronze age part 1: Een Canadese, een Ierse en een Russische mutant stappen een bar binnen...

In de jaren 70 werd de Comics Code voor het eerst aangepast en werden niet-superhelden comics, waaronder veel horror-achtige comics populairder (zoals de recent verfilmde Ghost Rider en Man-Thing). De verhalen werden serieuzer en maatschappelijke problemen kwamen (op een niet-racistische manier) aan bod. Het werd wel ‘the bronze age’ of 'the modern age’ genoemd. In die tijd verscheen de eerste revampte X-men. Het eerste nummer van de originele X-men is uit 1962 maar de serie liep in the silver age minder goed dan de veel succesvollere Fantastic Four en Spider-man.

180pxgiantsize1

In 1975 begon een toen nog onbekende schrijver (Chris Claremont) met een nieuw team van X-men. Het team was van een haast belachelijk etnisch correcte samenstelling. Het originele, compleet Amerikaanse team werd vervangen door een Canadees, een Ier, een Japanner, een Duitser, een Rus, een Afrikaanse en een ‘native American’. Eén Amerikaan mocht blijven, wel als leider uiteraard.



200pxxmen135200pxuxm141De nieuwe X-men zou nog jarenlang de bestverkopende comic blijken en ‘The Dark Phoenix Saga’ (Jean Grey wordt gecorrumpeerd door haar kracht, de comic is anders dan de film) en ‘Days of Future Past’ (waarin de X-men een donkere toekomst te zien krijgen) worden tot enkele van de beste superhelden verhalen gerekend.

Geen opmerkingen: